Planera begravning i Södertälje


När en närstående avlider förändras livet som vi hittills känt det fullständigt. Man ställs plötsligt inför många frågor att ta ställning till och det kan vara svårt att veta i vilken ände man ska börja eller hur man ska gå vidare. Telge Begravning & Juridik kan hjälpa er med allt det praktiska som omger en begravning. Utifrån era behov och möjligheter att själva ordna med det praktiska hjälper vi er antingen med hela eller delar av begravningsuppdraget. Det är era önskemål som styr vårt arbete och för er trygghet erbjuder vi alltid fasta priser på våra tjänster för att det skall vara tydligt för dig som beställare.


Vad händer nu?

Svensk lag gör gällande att den avlidne ska kremeras eller jordfästas (jordbegravning) inom 30 dagar från dödsfallet. Det är däremot möjligt att ha en kremationsbegravning (akt med urna) vid ett senare tillfälle, förutsatt att kremeringen skett inom 30 dagar från dödsfallet. Då tillstår lagen att man har ett år på sig att boka in en begravning och efterföljande gravsättning.


Med anledning av detta är det en god idé att i nära anslutning till dödsfallet börja att planera och utforma begravningen. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning.

Kontakten med oss

Vissa känner att de vill gå igenom de praktiska förberedelserna genom att träffas vid ett personligt möte, antingen på något av våra lokala kontor eller genom att låta oss komma på ett hembesök. Andra föredrar istället att boka allting direkt över telefon eller via mejl. Det finns inget rätt eller fel och oavsett val av kontaktform har vi stor erfarenhet av att vara behjälpliga.


Vi på Telge Begavning & Juridik arbetar alltid för att låta era önskemål och villkor styra vårt uppdrag som rådgivare

Begravning och Covid-19

Vi hjälper till att ställa om

Coronaviruset begränsar oss i samhället och många undrar vad som gäller i samband med begravningar. Vi följer myndigheternas riktlinjer och därför ser vi till att hitta olika lösningar för att kunna fortsätta genomföra personliga och minnesvärda begravningar. Du kan fortsatt känna dig trygg med att vi hjälper dig.

Viktigt att få ta avsked

Vi vill att alla som vill ska få vara med vid det sista avskedet, men på grund av rådande situation finns det begränsningar som gör att alla inte har möjlighet. Vi kan fortfarande genomföra begravningsceremonier, men nuvarande rekommendationer gör att alla som vill inte alltid kan närvara fysiskt. Att kunna ta avsked är viktigt, även i dessa svåra tider, därför hjälper vi gärna till att hitta lösningar så att alla får möjlighet att ta avsked och skapa minnen, även om det sker på distans via direktsändning av ceremonin.

Kistor och urnor

Telge Begravning & Juridik erbjuder ett stort antal begravningskistor och urnor att välja mellan i olika prisklasser och utföranden. Vårt produktutbud innehåller både traditionella utföranden och färger till mer designade alternativ. Alla begravningskistor håller hög kvalitet och är miljöanpassade.

Planering och kostnader

Vi hjälper er att skapa vackra och personliga avsked anpassade efter era specifika önskemål. Vad en begravning kostar varierar beroende på dess utförande. Hos oss kan ni se exempel på olika förslag vi sammanställt för att på ett enkelt sätt ge en överblick av de olika kostnaderna.

När dödsboet saknar tillgångar

Betala inga räkningar och stoppa autogiron

När dödsboets tillgångar inte räcker till för att betala både begravningen och övriga räkningar som rör dödsboet, har begravnings- och bouppteckningskostnaden företräde framför övriga skulder. Detta kallas för allmän förmånsrätt. De andra fordringsägarna skall kontaktas och informeras om att deras fordran får ligga åt sidan tills boutredning är klar.

Dödsbodanälan och ekonomiskt bistånd i Södertälje

Om dödsboet har mer skulder än tillgångar kan den traditionella bouppteckningen ersättas av en så kallad Dödsboanmälan. Det är socialkontoret i den kommun där den avlidne var folkbokförd som då skall kontaktas. Varje enskild kommun har sina regler för vad som gäller för att få hjälp med en dödsboanmälan. Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor.

En liten byrå med omsorg om dig.


När du som kund anlitar Telge Begravning & Juridik som begravningsbyrå i Södertälje kan du känna dig trygg i att dina behov gällande begravningen hörsammas. Vi värnar om dina önskemål, dina tankar och dina känslor.

 
 
 

Våra kunder om oss

Värme och omtanke

“Leif är verkligen helt otrolig. Han hjälpte oss när vi verkligen behövde det som mest. Finns ingen bättre!”

Ulrika Dahlén

Södertälje

Trygg och lugn

“Heli hjälpte oss med begravningen efter vår Pappa. Trygg, lugn och kompetent. Vi är så nöjda med all hjälp, helt ovärderlig.”

Gunnar Björkman

Södertälje

Stöttepelare

“Fick hjälp med bouppteckning efter vår mamma. Yvonne var en stöttepelare genom hela processen. Kan verkligen rekommenderas”

Anna Nilsson

Södertälje