Juristbyrå i Södertälje

Familjejuridik kan ibland verka komplicerat och avlägset, men är allt som oftast något vi berörs av någon gång i livet. Antingen genom att bli sambo eller att separera, gifta sig eller bilda familj. Men familjejuridik berör även frågor i samband med döden. Vad händer när jag själv går bort? Vad måste ombesörjas när vi förlorar en anhörig? Vi på Telge Juridik är en juristbyrå för alla, i samtliga av livets skeden.

Framtidsfullmakt Södertälje

Med en framtidsfullmakt kan du välja vem som ska företräda dig och fatta beslut i ditt ställe den dagen du inte längre klarar det själv. Fullmakten tas fram för framtida behov och är ett alternativ till god man eller förvaltare. Fullmakten kan omfatta både ekonomiska och personliga angelägenheter i allt från att betala räkningar, förvalta tillgångar hos banken till att ansöka om särskilt boende eller att kunna bistå fullmaktsgivaren vid vårdkontakter.

Bouppteckning Södertälje

När en person avlider ska det i regel alltid upprättas en bouppteckning då det finns mer tillgångar än skulder i dödsboet. Bouppteckningen fastställer vem eller vilka som är dödsbodelägare och är en förteckning över boets tillgångar och skulder på dödsdagen. Bouppteckningen fungerar som en legitimationshandling för dödsboet och ligger till grund för kommande arvskifte.

Arvskifte Södertälje

Ett arvskifte är ett skriftligt avtal mellan dödsbodelägarna som visar hur arvet ska fördelas. Efter att alla är överens ska avtalet godkännas och skrivas under av samtliga dödsbodelägare. Vi hjälper er med att upprätta avtalet samt skifta tillgångarna till er dödsbodelägare.

Juridiska dokument Södertälje

Vi på Telge Juridik hjälper er att upprätta juridiska dokument i form av testamenten, samboavtal, skuldebrev, gåvobrev, framtidsfullmakter och bodelningsavtal. Varmt välkommen att kontakta oss för en prisuppgift. Ett inledande samtal till oss är alltid kostnadsfritt.

Kontakta oss för en kostnadsfri prisuppgift.

När du som kund anlitar Telge Juridik i Södertälje kan du känna dig trygg i att dina behov hörsammas. Vi värnar om dina önskemål, dina tankar och dina känslor. Ett inledande samtal till oss är alltid kostnadsfritt. Varmt välkommen att kontakta oss!

 
 
 
 
 
 

Våra kunder om oss

Testamente

“Yvonne hjälpte mig och min make med testamenten. Smidigt och snabbt. Rekommenderas med det varmaste”

Sofia Olsén

Södertälje

Arvskifte

“Vi skulle få hjälp med att dela ut arvet efter vår Pappa och det var mycket jobbigt, men vi fick bästa tänkbara hjälpen av Alicia”

Solweig Hansson

Södertälje

Bouppteckning

“Fick hjälp med bouppteckning efter vår mamma. Yvonne var en stöttepelare genom hela processen. Kan verkligen rekommenderas”

Anna Nilsson

Södertälje